TILBAGE

Aafart med fokus på det kulinariske Tyskland

Det kulinariske Tyskland

Aafart med fokus på det kulinariske Tyskland

‘Fyraftensturen’ er et nyt koncept, der sætter fokus på det kulinariske Tyskland med tysk mad og vin i idylliske rammer ombord på Aafarten

Et nyt samarbejde har set dagens lys. Rejsearrangøren ausfahrt.com, Odense Aafart og Tarup Gamle Mejeri er gået sammen, og introducerer i 2021 det nye koncept ’Fyraftensturen på Odense Å’.
Ombord på turen får gæsterne serveret 5 tyske tapas og 3 glas udvalgte vine/bobler, mens det er muligt at tage dialogen med indehaver af ausfahrt.com om Tyskland, dets mange traditioner og ikke mindst den tyske mad og vin.

Hvorfor fokus på det kulinariske Tyskland?

Der findes mange fordomme omkring tysk mad og vin. Mange husker nok tilbage på studietiden, hvor man købte en Liebfraumilch, som måske ikke var af højeste kvalitet dengang. Den er trods alt blevet meget bedre anno 2020. Men tyske vine og bobler har utroligt meget andet at byde på, og det er noget af det, som man vil opleve på turen på Odense Å.

Initiativtager er Michael Blohm, som igennem de sidste 10 år har arrangeret rejser til Tyskland. Han er nylig tilflytter til Odense, og han ønsker med det nye koncept at gøre op med nogle af danskernes fordomme mod Tyskland.
”Tysk mad forbinder mange med Wienerschnitzel, Sauerkraut og den berømte Currywurst. Wienerschnitzel kommer faktisk oprindeligt fra Italien og blev taget med til Wien, hvor den så blev berømt. Den har derfor ikke noget med Tyskland af gøre, ud over at tyskerne gerne spiser den i mange varianter. Sauerkraut stammer i bund og grund fra Kina (Kimchi)” fortæller Michael Blohm, og uddyber: ”Tyskland er så meget andet. Mange restauranter har Michelin stjerner og enhver delstat har deres egne lokale udsøgte retter. Og det er mange af dem, som vi vil præsentere på turene”

Tysk tapas a la Per Hallundbæk

Det bliver den fynske gourmetkok Per Hallundbæk, som kommer til at stå for delikatesserne. Per er tidligere kok på Falsled Kro og er i dag medejer af Tarup Gamle Mejeri, som er en specialforretning med egenproducerede delikatesser, der giver smagfuldhed til sanserne og nostalgi til hjertet.
Bæredygtighed i fokus
Alle 3 firmaer tænker bæredygtigt, så maden vil også blive serveret så bæredygtigt som muligt.
Aafarten er for nylig begyndt at sejle på det naturgasbaserede GTL-brændstof, som udleder færre partikler og ikke lugter og for hver bil ausfahrt.com sender afsted til Tyskland, plantes der et træ, som over tid udligner langt mere end det Co2 forbrug, som man måtte have på sin rejse.

Det praktiske

Vi mødes 15 minutter før afgang ved Odense Aafarts billetsalg på Filosofgangen 30B, 5000 Odense C.
Vi glæder os til at se jer til en mindeværdig og skøn aften.

Billetter koster 289 kr pr. billet inkl. sejltur, vin og tapas

Hvornår

kl. 17:00- 18:00

Sted

Filosofgangen 30B,
5000 Odense C.

Pris

289,-

Gå til begivenhed køb billet her

Se også