TILBAGE

Portvinssmagning på Odense Å

I samarbejde med H.J. Hansen Vin inviterer Odense Aafart til portvinssmagning på Odense Å.

På denne tur skal vi smage på nogle af de absolut bedste portvine fra de bedste portvinsproducenter.
En ekspert i portvin vil under turen forklare om de forskellige portvine, og der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål til portvinene. Derudover bliver der serveret en lille snack, som komplimenteres af vinene.

Vi lover, at denne portvinssmagning vil blive informerende, hyggelig og øjenåbnende.

Der findes et hav af forskellige stilarter indenfor portvin, hvor både lagring og alder har stor betydning for portvinens karakteristiske smag. Portvin fremstilles af druer fra verdens næstældste demarkerede vinområde omkring Douro-floden i det nordlige Portugal. Vinen bliver efter en kort gæring tilsat en neutra brændevin. Gæringen stoppes når gærcellerne dør og restsukkeret besvares. Grundportvinen er skabt: sød og hed med 19 – 20 % alkohol svarende til den danske afgiftsbetegnelse hedvin. Der produceres mindre hvid end rød portvin, og de findes som tør til meget sød. Cockburn’s er et godt eksempel herpå. Lagringen afgør typen af rød portvin: “vintage”, “LBV”, “colheita”, “ruby” eller “tawny”. Farven angiver vinens type. “The winemaker” afgør råvinens kvalitet, der er bestemt af høstårets vejrforhold, markens kvalitetskategori på en skala fra A-E, samt tildelingen af årets produktionskvote og vingårdens og portvinshusets traditioner.

Vi mødes 15 minutter før afgang ved Odense Aafarts billetsalg på
Filosofgangen 30B, 5000 Odense C. Turen varer ca. 1,5 time.

HUSK! Gyldig betalingskvittering er billet på selve aftenen.

Hos Odense Aafart holder vi også andre vinsmagninger og måske en af følgende kunne vække din intresse? Rosésmagning, Bordeaux smagning, hvidvinssmagning eller Bourgonge smagning

Hvornår

kl. 19:00- 20:30
d. 11/09/2020

Sted

Filosofgangen 30B,
5000 Odense C.

Pris

395,-

Gå til begivenhed køb billet her

Se også