KATEGORIER

17. februar 2019

Den Fynske Opera og Odense Aafart udvider samarbejdet  

Odense Aafart og Den Fynske Opera indgik i 2018 sponsorsamarbejde, som gjorde det muligt at forsætte traditionen Opera På Åen. Dette samarbejde udvides nu og man kan i år opleve ’Opera på Åen’ i en længere og mere publikumsinddragende version. 

Det er ikke usædvanligt at komme gående langs Odense Å en sommeraften i august, mens man kan høre den høje dur- og de dybe moltoner gennem luften. Det er nemlig blevet til en årlig begivenhed, at Odense Aafart sammen med Den Fynske Opera inviterer til Opera på Åen. Arrangementet tiltrækker hvert år mange gæster, og er i særdeleshed blevet populært på sin kombination af intimkoncert med nogle af Fyns dygtigste operasangere og Odenses naturrige omgivelser, som sætter stemningen. Derfor vil Odense Aafart i samarbejde med Den Fynske Opera i år gøre oplevelsen mere levende og eventyrlig end før. Opera på Åen vil i 2019 derfor byde på flere overraskelser, når gæsterne står ombord på turbåden ved Odense Å for at få en uforglemmelig opera-oplevelse.  

Flere overraskelser i vente 

Morten Skytte, direktør og indehaver af Odense Aafart, nævner selv, at dette års Opera På Åen bliver udvidet netop for at give gæsterne en musikalsk oplevelse, som er ud over det sædvandlige. ”Vi har i år besluttet at inddrage gæsterne mere ind i underholdningen. Det er meningen, at Opera På Åen skal være en helhedsoplevelse, hvor man ikke kun er tilskuer, men også en del af oplevelsen. Man kan forvente mere interaktion mellem sangere og gæster”. Der vil være flere overraskelser i vente, når der sejles fra Munke Mose til Fruens Bøge, hvor der undervejs vil gøres stop med små musikalske twists. Med udvidelse af konceptet, betyder det også, at turen i år vil vare to timer, fremfor den ene time de tidligere år. På turen vil der også blive serveret vin, så der er lidt lækkert forfriskning, når der sejles af sted på Odense Å.  

En sanselig oplevelse på tværs af generationer  

Med denne musikalske udvidelse kan vi forvente en operaoplevelse, som er mere levende og sanselig. Du kan derfor se frem til en anderledes koncertoplevelse, hvor musik, sang og natur på smukkeste vis vil gå i ét. Derfor opfordrer Morten Skytte, også unge, som vel som ældre, at give operaen en chance. ”Man behøver ikke kende eller kunne alle de kendte klassikere for at kunne nyde musikken. Operaen i sig selv, og særligt i forbindelse med naturen, er en oplevelse værd”. 

 

Så tag med når vi, akkompagneret af operachef Thomas Storm og hans to talentfulde sangere, sejler af sted på en gribende musikalsk tur. Repertoiret vil være fyldt med de kendte operahits, der på hver deres måde er blevet twistet. 

 

Opera På Åen finder sted søndag d. 25.august kl. 17.00.  

 

Se også