KATEGORIER

10. juli 2020

Odense går sammen om fællessang på Åen

Fællessang På Byens Å

Odense Aafart og Den Fynske Opera går sammen om et nyt storslået projekt om fællessang, hvor både Aafartens turbåde, vandcykler og en enestående have på Langelinje kommer i spil fire sommeraftener i august

Odense Aafart og den Fynske Opera er gået sammen om et helt nyt fællessangsprojekt, hvor gæsterne udover en enestående fællessangsoplevelse også får en tur på åen, som de aldrig har oplevet det før. Turen med turbådene går nemlig ikke som normalt til Fruens Bøge, men i stedet lægger de til ved en smuk have på Langelinje, hvorfra sangere og musikere står klar i haven til at give gæsterne en oplevelse udover det sædvanlige.

Nu hvor vi ikke må samles inde og synge sammen mange mennesker, hvorfor så ikke rykke ud i det fri? Endda helt ud på åen! Her skal vi sammen træde i vandcyklernes pedaler og mærke den rolige vuggen i bådene alt imens, vi synger velkendte, danske favoritter sammen. Men det er ikke kun os, der skal synge. Undervejs kan vi også læne os tilbage og nyde et par skønne soloindslag med et hold dygtige operasangere, som synger for os – det være sig både velkendte og erfarne sangere samt lovende, nye sangere, der netop har afsluttet deres uddannelse på Syddansk Musikkonservatorium. Men bærende for dette skønne fællessangsprojekt er, at de professionelle sangere for en gangs skyld vil synge SAMMEN med publikum, hvorved fællessangen er i centrum.

Odense Aafart og Den Fynske Opera i stærkt samarbejde

”Vi glæder os helt enormt til dette nye samarbejde, og til at give en masse gæster en enestående oplevelse. Det er en helt ny måde at opleve åen på, og jeg tror, at gæsterne kommer til at knibe en tåre eller to, når de ombord på to turbåde og alle vores vandcykler i fællesskab skal synge sange som de kender, og som har en betydning for os alle. Og samtidig er det første gang, at vi inddrager en have på Langelinje. Det bliver helt unikt” fortæller direktør for Odense Aafart, Eva Pasgaard.

“Fællessang har været en hjælp under nedlukningen, men den skal ikke glemmes, når samfundet åbner igen! Jeg glæder mig til at se Odense samles ude på vandet og synge alt fra Kim Larsen til gamle danske sange – og vi synger sammen med operasangere, der guider os igennem en henrivende aften! Måske vi er heldige, de giver et enkelt nummer eller to?” udtaler Ida Fogh Kiberg, Kunstnerisk Leder på Den Fynske Opera.

Alle er velkomne til deltage; store som små, operakendere som nye i genren.

Det bliver uden tvivl en hyggelig, uhøjtidelig og skøn aften i fælleskabets, operaens og vandhundens tegn.

Nærmere program for de enkelte tirsdage følger.

Varighed

Ca. 2 timer, hvoraf fællessangen varer 1 time.

Medvirkende

Hver aften vil der være et hold på tre sangere og en pianist. Der er to forskellige hold.

Den 04. og 25. august: John Wrensted Olsen, Emma Oemann og Katinka Fogh Vindelev

Den 11. og 18. august: Mathias Hedegaard, Julie MeeRa Albertsen og Anna Caroline Olesen

Pianist: Anne Mette Stæhr

Praktisk Information om Fællessang på Åen

Billetpris er 115,- pr. person. Billetter købes hos Odense Aafart her.
Man kan vælge imellem 2 typer billetter:

Tur med turbåden, hvor fællessangen opleves fra turbåden (Pris 115 kr).

Tur med vandcykel. Her booker man en vandcykel til 4 personer og oplever fællessangen fra vandcyklen. (Pris 460 kr pr vandcykel – dvs 115 kr pr person).

Vi mødes i båden eller vandcyklen kl.19.00 ved Odense Aafarts billetsalg, og sangen starter kl.19.30.

Undervejs lægger vi til ved en have på Langelinje ned til åen, hvor vi holder en lille pause. Der vil kunne købes drikkevarer på åen. Det er ikke tilladt at medbringe egne drikkevarer.

 

Projektet er støttet af Odense Kommune.

 

Se også